OUR HOME FOR CHRISTMAS

OUR HOME FOR CHRISTMAS

Mislim, da je najstarejši babičin okrasek, ki ga hrani mama star okoli 60 let. Spomini… Na Božič, ko je bila babica še živa in je na predbožični dan že zjutraj vse dišalo po treh poticah in pečenki. Spomini… Na božično drevesce, ki smo ga krasili nič prej kot na dan pred Božičem, na bonbone trde kot kamen, ki jim je že pred 5-imi leti pretekel rok trajanja, a so se takrat zdeli najslajši. Pa na darila zavita v prozorni celofan in na rdeč tepih. Ja, na obrabljen rdeč perzijski tepih, ki ga je bilo treba pred vsakimi prazniki stepsti in osvežiti. Hiša se je pospravila in počistila do zadnjega kotička. Vse je moralo biti tip-top. Bilo je skromno, ampak popolno…, dokler se stari niso skregali ;))

To so bili časi! Ko se nihče ni ukvarjal s tem, da morajo biti okraski v enem stilu, barvno usklajeni, horizontalno in vertikalno sinhroni in stanovanje tematsko okrašeno. V skandinavskem ali bodisi zahodno ameriškem stilu. Časi, ko ni bilo Rutarja, kjer že novembra stoji božična jelka in časi, ko se ni moglo zgoditi, da bi 5-ega decembra v trgovinah do zadnjega kosa razprodali adventni koledar, ker ga sploh še nismo poznali.

Ob tem se sprašujem, kakšen Božič bodo praznovali naši otroci in kaj se bo njim vtisnilo v spomin? Gotovo si ne bodo podarjali Fa-deodorantov in parfumov v storžih, kot smo si jih takrat in svojega triletnika imam že zdaj na sumu, da bi zložil prav nezadovoljno faco, če ga čez par dni pod jelko ne bi pričakal Lego Strela McQueen, pa vendar sem prepričana, da bo čez 40 let cenil prav to, kar danes cenim sama. Da mu bo najbolj drag spomin na plesočo mamo, ki je med vsakoletno peko medenjakov razturila celo kuhinjo, da bi pričarala okus po domu, kot je to počela babica. Z deficitom prepriranja seveda;)

Ko sem začela z bloganjem sem se odločila, da bom tiste najbolj intimne trenutke, ki jih preživljamo z družino, obdržala zase. Lahko pa pokukate pod našo smrečico. Skandinavsko, ja;))  Imejte se radi in bodite hvaležni za trenutke, ko se počutute srečni in zadovoljni. Pa vesel Božič;)

Za čarobne božične spomine so poskrbeli H&M in Enja Brelih;)

You May Also Like

Leave a Reply

Subscribe to weekly Blog feed