NEZGODNO OTROŠKO ZAVAROVANJE, ČISTA BUČA!

NEZGODNO OTROŠKO ZAVAROVANJE, ČISTA BUČA!

To je moja druga objava v povezavi z nezgodnim otroškim zavarovanjem NLB Vita Junior, ker sem po nekaj kavah s prijateljicami ugotovila, da so bile še vedno v moodu, a to zares rabimo? Bojana, že ko razmišljaš o tem, kličeš nesrečo. Ne hvala, zamenjajmo temo. Pa sem vztrajala… – A veš, da lahko taka ignoranca, v primeru da se otrok poškoduje, nemalokateri družini povzroči denarno stisko? Če družina že tako nima velikih dohodkov in mora eden od staršev za mesec dni ostati na bolniškem dopustu, bo to poleg skrbi za otrokovo zdravje, prineslo še finančne težave. – Kaj? – No, pa sem pritegnila pozornost… In ker takih družin ni malo, sem se odločila vsebino zavarovanja raziskati še podrobneje.

Recimo da ste družina, ki ima na mesec 2.734 € prihodkov in 2.028 € fiksnih stroškov ( kredit, stroški za avto, vrtec, stroški obeh služb, položnice, bencin, hrana, itd…), pomeni, da vam vsak mesec ostane 706 €. Če si vaš otrok ZLOMI GLEŽENJ in ga čaka 30 dni okrevanja in zanj nimate sklenjenega zavarovanja, pa bo finančna slika naslednji mesec precej drugačna:

– Nekdo od staršev bo najverjetneje moral ostati doma, zato bo prihodnji mesec ena PLAČA MANJŠA. Izplačane bo samo 80% plače, kar v našem primeru znaša 858 €.

– Eden od staršev en mesec NE BO DOBIL IZPLAČILA ZA MALICO IN PREVOZA NA DELO.

– Stroški za malico, prevoz v službo in parkirnino bodo sicer manjši in bodo znašali samo 350 €.

– Nastali pa bodo DODATNI STROŠKI zaradi večje porabe goriva, ker boste otroka vozili na fizioterapijo. 50 € za gorivo + 70 € dodatnih za prevoz na fizioterapijo, je skupaj 120 €.

MESEČNI STROŠKI BODO V TEM PRIMERU NIŽJI, A OBČUTNO NIŽJI BO TUDI PRIHODEK 2.259 €. DRUŽINI BO OSTALO SAMO 411 €!

Seveda me je zanimal tudi izračun v primeru enake poškodbe, če je bilo zavarovanje urejeno:

MESEČNI STROŠKI BODO TUDI V TEM PRIMERU NIŽJI, A KER VAM BO ZAVAROVALNICA ZA ZLOM GLEŽNJA, 30 DNEVNO OKREVANJE IN 8 DNI FIZIOTERAPIJ IZPLAČALA 535 €, VAM BO OSTALO 946 €! 

Niti ni vse skupaj tako velika buča, a ne? IN TO ZA SAMO ZA 22,19 € NA LETO! Za vse otroke do 14-ih let. Že prav, da smo pozitivnih misli in da z narisanim nasmehom na ustih vsak dan poskrbimo, da se nas nesreča na daleč izogne, a prav je tudi, da smo kot starši ozaveščeni in šele nato sprejemamo odločitve!

Kot zanimivost naj omenim še to, da se največ poškodb zgodi prav med vožnjo s kolesom, brcanjem žoge, padcem iz kavča, padcem iz gugalnice ali padcem iz drevesa. No, nama je plezalni podvig uspel brez težav in pomembno se mi zdi poudariti, da so fotke na drevesu nastale povsem spontano, medtem ko je naša familija, pretekli vikend, za tole objavo mrzlično iskala jesenske buče. Obiskali smo kmetijo pri Jurju v Spodnjih Bitnjah, razstavo buč v Arboretumu ( ki si jo lahko ogledate do konca oktobra ) v okolici Slovenskih Konjic pa smo zajahali bučo velikanko, ki je tehtala 450 kg 😉

Zavarovnaje NLB Vita Junior lahko skleneš na tej povezavi v 5-ih minutah.

Veselo in toplo jesen vam želiva Dan in Bojana 😉

You May Also Like

Leave a Reply

Subscribe to weekly Blog feed