NAJ NEZGODNO ZAVAROVANJE ZA 2 EUR NA MESEC!

NAJ NEZGODNO ZAVAROVANJE ZA 2 EUR NA MESEC!
Ko sem bila stara 15 let, sem se z namenom varčevanja zavarovala pri eni od konkurenčnih zavarovalnic. Takrat mi je bilo rečeno, da bom v 10-ih letih prihranila milijon tolarjev, kot je bil takrat vreden novi Clio. No, realnost, ki me je po 10-ih letih dočakala je bila taka, da je po nekaj letih vrednost denarja drastično padla in mi je zavarovalnica pri 25-ih izplačala le 1000 evrov. 
Res da primer ni konkretno povezan z nezgodnim zavarovanjem, pa vendar, slaba izkušnja je pustila grenak priokus in od takrat smo bili z zavarovanji pri naši hiši bolj tako-tako, dokler si Dan ni začel razbijati kolen. Takrat sem privič pomislila, da bi morda bilo dobro otroka nezgodno zvarovati. Hm…? Nikoli ne veš. In še isti teden sta naju v Tivoliju ustavila simpatična promotorja otroškega nezgodnega zavarovanja NLB Vita Junior. V roke sta mi potisnila zloženko, Danu pa sladoled.
Ko sem prišla domov sem se vsedla za računalnik, poiskala njihovo spletno stran in odprlo se je cel kup vprašanj. Na tržišču je vrsta zavarovanj, ki jih starši sklepajo, pa sploh ne vedo, do česa so upravičeni in kaj bo zavarovalnica zares pokrila, če pride do nezgode. Odločena sem bila, da se bom tokrat prebila skozi ves drobni tekst in prišla do vseh odgovorov, preden se za kaj odločim. Na NLB Vito sem poslala vprašanje o konkretni nezgodi in ugotovila:

Če si otrok zlomi golenico in bo tri tedne nosil mavec, bo zavarovalnica izplačala naslednje:

– 75 EUR za okrevanje po težjih poškodbah.

– 300 EUR (60% od 500 EUR) za zlom golenice.

– 20 EUR za vsak dan terapije. Če je predpisanih 5 terapij, je to 100 EUR.

———————————————————————————————————

Skupni znesek, ki ga zavarovalnica povrne = 475 EUR

Seveda me je ob tem zanimalo, zakaj se za zlom golenice prizna samo 60% od 500 evrov in ugotovila sem, da zavarovalnica vsako zlomljeno kost in poškodbo vrednosti drugače!

– Čeprav je v ponudbi za zavarovanje za težje poškodbe naveden znesek 500 evrov, za zlomljeno golenico priznajo 60% od celotnega zneska, za zlomljene kosti zapestja 20%, v primeru zlomljene stegnenice, pa vam bodo povrnili celotno denarno nadomestilo v višini 500 evrov!- Prav tako je pomemben tudi podatek, da se nadomestilo za fizioterapije izplača za največ 8 koledarskih dni

To je vsebina, ki je ponavadi del drobnega teksta, ki ga zlepa spregledamo in utegne biti v primeru uveljavljanja odškodnine razlog za slabo voljo. Razen, če vas na to opozorijo še pred sklenitvijo zavarovanja, kot so to storili na NLB Viti. Koliko takih primerov poznate na področju zavarovalništva? Skratka, moje zadnje vprašanje, ki sem ga poslala na NLB Vito je bilo: “Lahko izkušnjo z vami delim še z drugimi starši?”

In kaj še zagotavlja nezgodno zavarovanje NLB Vita Junior in se mi zdi pomembno? – Zavarovanje velja če se je nezgoda zgodila v času šole, v prostem času ali v času šolskih počitnic. – Zavarovanje velja v Sloveniji IN v tujini. – NLB Vita Junior zavarovanje zagotavlja izplačilo za okrevanje TUDI po lažjih poškodbah, kot so ( počitek po poškodbi, razgibavanje, neobremenjevanje, uporabo bergel, bandažne in elastične povoje, hlajenje, oskrbo rane ali odrgnine, jemanje analgetikov in zdravljenje v domači oskrbi, če je bil opravljen vsaj en naknadni kontrolni pregled ). Nadomestilo za okrevanje po lažjih poškodbah znaša 18 EUR. Seveda sem ob tem tudi sama pomislila, kaj mi bo poškodbeno zavarovanje, od katerega dobim 18 EUR? Kaj pa, če si moje dete zlomi nogo in bom tri tedne odsotna od dela? Potem se zavarovalne odškodnine v višini 475 EUR, ki bo vsaj delno pokrila izpad dohodka, gotovo ne bom branila. Ob tem je zanimiv tudi podatek, da je v Sloveniji v preteklem letu kar 54 % otrok uveljavljalo in dobilo izplačilo zaradi okrevanja po poškodbi! Za Dana sem izbrala zavarovanje NLB Vita Junior AKTIVNI, ki za celo leto stane le 22.19 EUR. Če imate doma zagretega brcožoga, kolesarja ali telovadko in sta dopolnila 6 let, pa bo primernejši paket ŠPORNIK za 39,92 EUR na leto in v primeru poškodb zagotavlja najvišjo denarno odškodnino. Zavarovanje NLB Vita Junior lahko sklenete v parih minutah na spletu na tej povezavi;) Za dodatna pojasnila pokličite 080 87 98. Z veseljem vam bodo odgovorili na vsa vprašanja;)

You May Also Like

Leave a Reply

Subscribe to weekly Blog feed